Eläinpalvelu Rantakangas

Yrittäjä

Tutustutaan yrittäjään!

Heippa! 

Itselleni on erittäin tärkeää aina tietää yrittäjän taustaa, osaamista ja kiinnostuksen kohteita, jotta löydän itselleni sopivan kouluttajan. Tässä siis minusta tietoa, jotta voit tehdä oikean valinnan.

 • Olen syntynyt ja kasvanut Espoossa, mutta nykyään asumme perheen kanssa Seinäjoella, Ämmälänkylässä.
 • Espoossa asuessani koulutin yritykseni kautta koiria, hevosia ja kissoja. Perustin yritykseni vuonna 2017.
 • Olen valmistunut eläintenkouluttajaksi (AT) vuonna 2018, sekä koirahierojaksi (AT) vuonna 2022. Lisäksi olen kouluttautunut monilla lyhyemmillä koulutuksilla ja luennoilla.
 • Eläinten parissa olen viettänyt aikaa pienestä pitäen. Ala-asteella aloitin ratsastuksen sekä perheeseemme tuli ensimmäinen koira. Minulla oli myös muutama vuosi ylläpidossa hevonen. 
 • Teen työtäni puhtaasta intohimosta ja halusta auttaa ihmisiä ymmärtämään eläimiään paremmin. Jokainen asiakas opettaa uutta ja milloinkaan ei voi olla oppimisen suhteen valmis.
Yrittäjä
Yrittäjä Laura Rantakangas

Yrittäjän opiskelutaustaa ja historiaa

 • Opiskelin Eläinkoulutuskeskuksella perusopinnot 15 op 2016
 • Eläintenhoitajan ammattitutkinto, erikoistuminen eläintenkouluttamiseen 2018
 • Jaana Pohjolan Tyytyväinen harrastuskoira kouluttajille koulutus 2019
 • Nosework koulutusohjaaja 1 2019
 • Nosework Finlandin hallituksessa 1,5 kautta vuosina 2017–2019
 • Coaching with Connection istuntaopettajakoulutus 2020
 • DOBO koulutusohjaaja 2021
 • Kiva käsittelijä- kouluttaja 2022
 • Jenny Jalosen yksinolokouluttajakoulutus 2022
 • Eläintenhoitajan AT, osaamisalana koirahieronta 2022
 • Eläinavusteisen eläimen kouluttaminen tutkinnonosa 2022
 • Yrittäjän AT 2023
 • Lisäksi lukuisia luentoja alanammattilaisten pitäminä; Tuire Kaimio (koirat, hevoset (myös seurattu valmennuksia)), Minna Tallberg (hevoset sekä koulutuspäiviä ja yhteistyötä), Miira Hellsten (koirat ja kissat), Aino Koivukunnas (hevoset ja yhteistyötä), Helena Telkänranta, Katriina Tiira, Katariina Alongi ja lukuisat muut!

Vuoden 2022 vietin suunnitellen tulevaa, opiskellen lisää eläinalasta ja yrittäjyydestä sekä ennen kaikkea keskityin olemaan äiti pienelle pojalle. Vuoden aikana suunnitelma omasta uudesta koirakoulusta muokkaantui ja hioutui. Näin syntyi Eläinpalvelu Rantakangas. Olen innoissani, että pääsen taas tekemään työtä, jota rakastan.

Minulle on tärkeää, että jokainen pääsee harrastamaan. Meille ovat tervetulleita rescuet, kodinvaihtajat, arat ja epävarmat, innokkaat, äänekkäät ja häiriöherkät ja kaikki siltä väliltä ja ympäriltä. Omakohtaista kokemusta löytyy jokaisesta! Kursseilla luodaan jokaiselle mahdollisuus oppia uutta!

Tavoitteemme
...on auttaa ja helpottaa arkea. Niin moni kamppailee samojen asioiden kanssa, kuin itsekin olen kamppaillut. Yrittäjänä voin auttaa muita!
Arvomme
... toimintamme on yksilöllistä, kannustavaa sekä ammattitaitoista. Jokainen asiakas on meille uniikki ja tärkeä.
Toimintamme
... on eettisesti tarkasteltuna kestävää. Olemme sitoutuneet noudattamaan Suomen Eläinkouluttajat ryn Eettisiä sääntöjä.
Eettiset säännöt
Previous slide
Next slide

Koirat, joiden vuoksi olen tässä nyt

Ossi

Cockerspanieli
s.2005
k.2015

Dali

Suomenlapinkoira
s.2011
k.2021

Luka

Suomenlapinkoira
s. 2015
k. 2024

Vili

Sekarotuinen
s. 2016
k. 2020
Rescue Romaniasta

Beni

Labradorinnoutaja s. 2021

Mimosa

Tiibetinmastiffi
s. 2015
k. 2022
Kodinvaihtajana meillä viimeiset ajat

Miksi olen yrittäjä eläinalalla?

Eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Lukan myötä kuitenkin tajusin, ettei jokainen koira olekaan ns. helppo koira, vaan toisten yksilöiden eteen on käytettävä aikaa ja myös rahaa, jotta yhteistyö alkaisi pelata. Jos itselläni oli vastaavia ongelmia, varmasti myös monella muullakin. Eläinpalvelu Rantakangas onkin perustettu puhtaasta halusta auttaa ihmisiä lemmikkiensä kanssa. Kenenkään ongelma ei ole pienempi tai suurempi, jokainen niistä kuullaan ja pohditaan sille ratkaisu. Jokainen itse määrittelee ongelman ja jokainen myös itse päättää, paljonko laittaa tunteja ja euroja sen ratkaisemiseen. Toiselle ongelma voi olla perusasennon vinous, kun taas toisella se on yksinjäämiseen liittyvä ahdistus.

Minulle on tärkeää, että meille voi tulla pienellä kynnyksellä ja jokaista kuunnellaan ja otetaan vakavasti. Koiran ei-toivottukäytös usein on omistajalle henkilökohtaista. Saattaa hävettää, jos koira haukkuu lenkillä tai huolestuttaa, jos koira on arka esimerkiksi toisia ihmisiä kohtaan. Allekirjoittanutkin on hävennyt haukkuvaa koiraa ja arkaa koiraa ja vaikka mitä muuta. Jokaista koiraa ja muuta eläintä voidaan varmasti auttaa jotenkin. Jos koen, etten ole oikea ihminen auttamaan siinä ongelmassa, uskallan suositella teille toista kouluttajaa tai muuta ammattilaista, jotta ongelmaan löytyisi ratkaisu.

Pyrin olemaan koulutuksissa ja hieronnoissa rehellinen. Jos koiralla on esimerkiksi ylipainoa, on siitä mainitseminen minun vastuullani, olemmehan me koiran hyvinvoinnin asialla. Siitä ei kuitenkaan tarvitse loukkaantua. Muutoksia voi lähteä tekemään aina pienin askelin, kunhan suunta on oikea. Pyrin myös siihen, että asiakas saa sitä, mistä on maksanut. Kursseilla siis painotetaankin toimintaan, luennoilla on sitten enemmän teoriaa ja yksityiskoulutuksissa päästään ratkomaan asioita henkilökohtaisesti.

Lisäksi eläimet ja oppiminen on todella mielenkiintoista! Opiskelen jatkuvasti lisää luennoilla, kursseilla ja lukien erilaisia kirjoja. Haluan jakaa tietoa myös asiakkailleni.