Eläinpalvelu Rantakangas

Koirankoulutus

Miksi koirankoulutus kannattaa?

Koirankoulutus on oiva tapa muokata käyttäytymistä. Kouluttaminen tutkittuun tietoon pohjautuvilla metodeilla on todettu nopeuttavan oppimista ja lisäävän eläimen hyvinvointia. Positiivisella vahvistamisella kouluttaminen on myös hyvä ja helppo keino virikkeistää eläintä. Tällöin eläin toteuttaa käytöksiä saadakseen ruuan tai muun tavoittelemisen arvoisen palkkion. 

Eläimelle on kannattavampaa kertoa, mitä haluamme sen tekevän, kuin kieltää kaikki muu. Voit verrata sitä tilanteeseen, jossa toimit autonkuljettajana ja matkustaja ei suostu kertomaan määränpäätä. Joudut kysymään jokaisen risteyksen kohdalla ja yleensä vastaus on ei. Turhaudut huomattavasti tilanteeseen. Mikäli matkustaja kuitenkin kertoo heti määränpään, on sinne pääseminen helpompaa ja stressittömämpää teille molemmille. 

Mikäli kouluttaminen ei etene, on syytä tutkia, onko eläimellä kipuja. Monissa tilanteissa kipu on myös hyvä poissulkea pois ennen kouluttamisen aloittamista. 

koirankoulutus Tervehtiminen

Apua, koirani vetää hihnassa tai haukkuu muille koirille!

Koiran hihnassa kulkeminen on tärkeä taito, sillä sitä tarvitaan monta kertaa päivässä.

Jos ulkoilu on ahdistavaa ja omistajalla on epätoivoinen olo, on syytä muistaa, että ongelmiin löytyy ratkaisuja. Et ole ongelmasi kanssa yksin. Esimerkiksi vetäminen ja muille koirille haukkuminen on hyvin yleinen ongelma ja usein tuottaa omistajalle häpeää, aivan suotta. Hihnataidoissa palataan usein perustaitoihin ja vahvistetaan niitä ja lisätään toimivia palasia lenkeille. Itse on usein huono huomaamaan kehitystä ja sen takia saattaa olla myös hyvä ottaa kouluttajaan yhteyttä, jotta saadaan tuloksia ja omistajan motivaatio pysyy yllä harjoittelun ajan. 

Hihnakäytöksiin harvoin on yhtä tiettyä kaavaa, jonka voisi myydä jokaiselle asiakkaalle samanlaisena vaan koirakot ovat yksilöitä ja näin ollen myös koulutus on oltava yksilöllistä. Tämän vuoksi esimerkiksi hihnakäytöskurssille mahtuu vain 4 koirakkoa, jotta voimme keskittyä myös yksilöllisiin tavoitteisiin paremmin. Yksityistunnilla taas pystytään täysin 100% keskittymään juuri teidän tarpeisiin. 

Muista siis, että apua on saatavilla! Tiedän, että elämä voi olla raskasta kun lenkkeily on kuluttavaa ennemmin kuin palauttavaa, mutta täällä ollaan juuri siksi auttamassa tarvitsevia. 

Arjentaidot hihnataidot

Apua koirani ei osaa olla yksin kotona, onko sillä eroahdistus?

Yksinolon haasteet havaitaan usein varsinkin kerrostalossa, kun naapuri jättää lapun tai huomauttaa, että koirat haukkuvat. Aika usein tämä saattaa omistajalle tulla yllätyksenä ja silloin on heti ryhdyttävä toimenpiteisiin. Korona-aika on tehnyt hallaa monen koiran yksinololle ja eroahdistus ja muut yksinolon ongelmat ovat lisääntyneet valtavasti. Tämäkin on kuitenkin ratkaistavissa oleva asia, johon saa apua. 

Yksinolon haasteet eroavat hieman muista ongelmakäyttäytymisistä sen osalta, ettei tässä harjoittelussa tarvita nameja. Tämä siksi, että saadaksemme yksinolon sujumaan, meidän on pyrittävä vaikuttamaan koiran hermostoon ja namien avulla emme pysty tarpeeksi rauhalliseen ja lepoa tukevaan suoritukseen. Esimerkiksi ahne koira nostaa kierroksia saadessaan nameja, hyviä tai huonoja sellaisa, jolloin stressitasot nousevat, vaikka se onkin mukava asia. Keho ei kuitenkaan ymmärrä, onko stressi positiivista tai negatiivista ja reagoi molempien kohdalla samoin. 

Itse olen suorittanyt ammattikouluttajille suunnatun yksinolo ja eroahdistus koulutuksen Jenny Jalosen opissa. Jenny on Suomen menestyksekkäin uranuurtaja näiden aiheiden parissa ja kaikki aiempi oppi eroahdistuksesta ja muista yksinolon haasteista lensi kyllä romukoppaan koulutuksen myötä ja korvattiin paremmilla ja tuloksia tuottavammilla tekniikoilla ja taidoilla. 

Olen myös omistanut eroahdistuskoiran eli pystyn ja osaan samaistua asiakkaan kokemuksiin. Se on rankkaa, mutta siihen on ratkaisu.

eroahditus ja yksinolon ongelmat

Ongelmakäyttäytyminen ja haasteet ovat ratkaistavissa!

Kursseilla saa kätevästi vahvistettua perustaitoja, kuten esimerkiksi arjentaidot kurssilla tai sitten löytyy tarkemmin rajattuja kokonaisuuksia mm. hihnakäyttäytymisestä, luopumisesta tai luoksetulosta sekä käsittelyhaasteista.

Yksityistunnin voi varata tiloihimme alta tai kysyä kotikäyntiä sähköpostitse laura@elainpalvelurantakangas.com. Hinnastoa pääset kurkkaamaan täältä.

Varaa aika koirankoulutukseen