Eläinpalvelu Rantakangas

Koirakurssit ja -tunnit

Koirakurssit, luennot ja muut tapahtumat löydät alla olevasta kalenterista

helmikuu 2024

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Miksi pentukurssi kannattaa?

Se on loistava paikka harjoitella kouluttamista, hankkia pennulle sopivaa häiriötä ja tutustua uuteen tulokkaaseen. Meidän kurssi on rakennettu niin, että jokainen pääsee alkuun pennun kanssa niin luopumisen, luoksetulon, hihnakäyttäytymisen kuin hoitotoimienkin kanssa ja samalla oppii myös monta muuta hyödyllistä asiaa. Vaikka sinulla olisi jo kokemusta kouluttamisesta ja tiedät, mitä pennulle kannattaa opettaa, kurssilla saat kouluttajan tuen sekä näette muita koiria ja opitte treenaamaan myös häiriössä. Tarvittaessa koiran näköyhteyttä voidaan rajata sermeillä, jos tuntuu siltä, että koiranpennun on vaikea keskittyä.
Huolellinen pohjakoulutus helpottaa myös murrosikäisen koiran kanssa toimimista, kun taidot osataan jo, eikä niitä tarvitse alkaa opettaa silloin, kun tuntuu, ettei koira kuuntele tai se kiinnitä omistajaan mitään huomiota. Panostus alussa usein myös kantaa pitkälle, sillä kun lähdetään harjoittelemaan oikeita asioita oikealla tavalla, päästään haluttuihin tuloksiin ja mahdollisia ongelmakäytöksiä ei mahdollisesti pääse syntymään lainkaan. 

Mitä kursseja tarjoamme aikuisille koirille?

Aikuisille koirille on tarjolla arjentaitoja joko kokonaisena kurssina, joka kattaa paljon kaikkea kuten luoksetuloa, luopumista, käsittelyä ja hihnakäytöstä tai täsmä tunteja tai kursseja.  Minikursseilla pääsee opettelemaan mm. luopumista, rauhoittumista ja hihnakäyttäytymistä. 
Lisäksi tarjolla on harrastuslajeja (rally-toko, nosework, DOBO) sekä jumppakursseja ja tunteja.
Rally-tokossa koirakko vahvistaa kontaktia ja seuraamista sekä tekee erilaisia temppuja. Kurssilla myös harjoitellaan jumppaliikkeitä, jotka tukevat lajin harrastamista.
Noseworkissa koiralle opetetaan hydrolaatti (eukalyptus alkuun), jonka se osaa etsiä sisätiloista, ulkoa, ajoneuvoista sekä laatikoista. Nosework tukee koiran omatoimista harjoittelua ja on loistava esimerkiksi epävarmemmille koirille kohottamaan itsetuntoa.
DOBOssa sekä koira, että ihminen pääsee kehittämään koordinaatiota, lihaskuntoa sekä tasapainoa yhteisen jumpan merkeissä. Laji on sopiva kaikille ja tunneilla on rento ilmapiiri ilman hampaat irvessä suorittamista. Tärkeintä on hauskanpito ja siinä rinnalla myös pieni jumppa.
Jumppatunnilla taas koira pääsee jumppaamaan helpoilla liikkeillä, jotka vaikeutuvat kurssin edetessä. Jumpat ovat myös helppo toteuttaa kotona ja lisäävät koiran hyvinvointia. Ahkeralla jumppaamisella voidaan myös mahdollisesti vähentää hieronnan tarvetta ja pidentää koiran elinvuosia sekä ehkäistä loukkaantumisia. 

Päivätunnit

Nyt on mahdollista päästä treenaamaan myös päivisin. Päivillä on omat teemat ja toiveita saa esittää. Harjoitukset muokataan osallistujien oman tason mukaan. Eli voit olla aloittelija tai jo kokenut suorittaja. Treenit toteutuu, mikäli 2 koirakkoa ilmoittautuu mukaan. Ilmoittautuminen tapahtuu viestillä/whatsappin kautta numeroon 0400588354 viimeistään edellisenä päivänä. Mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, treenit perutaan. Maksu onnistuu kortilla paikanpäällä tai ostamalla 5 kerran kortin (110€). Treenien hinta on 24€/kerta ja kesto on 45min. 

Treeniajankohdat ja teemat:

ke 21.2. klo 10 Kontakti, vierelläkulku/seuraaminen ja asennot

ke 28.2. klo 10 Luopuminen ja luoksetulo

ke 6.3. klo 10 Paikalla olo ja kohteet

ke 13.3. klo 10 Hihnataidot (ulkona) säävarauksella

ke 20.3. klo 10 Käsittely ja hoitotoimenpiteet

koirakurssi Koirakoulu Seinäjoki

Tilaa uutiskirjeemme!

* pakollinen tieto

Eläinpalvelu Rantakangas käyttää tietojasi vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rastittamalla oheisen ruudun ymmärrät ja hyväksyt, että tallennamme tietosi.

Voit milloin vain perua hyväksyntäsi ja uutiskirjeen klikkaamalla viestien lopussa olevaa linkkiä tai lähettämällä meille sähköpostia laura@elainpalvelurantakangas.com. Emme lähetä sen jälkeen sinulle enää uutiskirjettä.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.