Eläinpalvelu Rantakangas

Koirahieronta

Koirahieronta, mitä siellä tapahtuu?

Ennen ensimmäistä koirahierontakäyntiä, omistaja saa täytettäväksi esitietolomakkeen, joka käydään yhdessä läpi käynnin alussa. Lomakkeessa käydään läpi esimerkiksi se, että ei ole mitään esteitä hieronnalle.

Käynnillä katsotaan koiran liikkeet, palpoidaan se eli käydään lihakset, nivelet ja muut rakenteet käsin läpi ja katsotaan tuntuuko jotakin poikkeavaa. Tämän jälkeen ollaan valmiita aloittamaan itse hieronta. Jos koiraa ei ole ikinä hierottu, voi ensimmäinen kerta olla koirayksilöstä riippuen vain totuttamista käsittelyyn. Käynnillä ei hierota ikinä ketään väkisin! Jos koira ei halua tulla hierotuksi, voimme harjoitella koskettamista mukavaksi tai tehdä muuta, joka edesauttaa seuraavan kerran hieronnan onnistumiseen. Näin saamme myös hieronnasta hyödyn irti parhaiten, kun koira osaa itse rentoutua tilanteessa ja oppii jopa nauttimaan hieronnasta.

Seuraava koirahierontakäynti varataan yleensä käynnin lopuksi, jotta se ei pääse unohtumaan. Hierontakortin avulla voi kerätä alennuksia hieronnoista!

koirahieronta

Koirahierontakortti

Hieronnalla on monia positiivisia vaikutuksia keholle, kuten loukkaantumisten ehkäisy, palautumisen nopeuttaminen, lihaskireyksien poistaminen, kuntouttaminen ja kivun lievitys sekä hyvänolon tuottaminen. Suurimmalle osalle koirista hieronta on tarpeellinen osa hyvinvointia. Hieronnan avulla mm. kuona-aineet lähtevät liikkeelle, verenkierto vilkastuu, lihaksen elastisuus ja kimmoisuus kasvaa sekä imunestekierto vilkastuu.

Hierontakortin avulla tuet koirasi lihashuoltoa ja saat hieman alennusta. Käymällä hieronnoissa, saat jokaisesta käynnistä leiman. Aina kortin viidennestä kerrasta saat alennusta -5% sekä kymmenennestä kerrasta -10 %. Kannattaa siis napata kortti mukaan!

koirahieroja

Milloin koiraa ei hierota?

 • Jos koiralla on akuutti sairaus kuten esimerkiksi kuume tai ripuli. Tällöin on hyvä pitää vielä muutama päivä koira seurannassa ennen hierontaa
 • Jos on infektio, jonka on aiheuttanut virus, bakteeri tai sieni kuten kennelyskä, märkivä haava, hotspot tai ihottuma
 • Epilepsia
 • Pahanlaatuiset kasvainsairaudet, syöpä
 • Sydänsairaudet mm. sydämen vajaatoiminta 
 • Lääkityksen vaativat sairaudet, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta, Addisonin ja Cushingin oireyhtymä sekä diabetes
 • Juoksut sekä tiineys
 • Traumat akuuttivaiheessa kuten lihasrevähdykset, jännevammat, avohaavat sekä murtumat

Mikäli eläinlääkäri suosittelee koirahierontaa, on se mahdollista. Kysythän asiasta aina omalta eläinlääkäriltäsi. Koirahieroja ei voi diagnosoida koiraasi. Esimerkiksi epilepsian lääkityksen ollessa kunnossa, kevyt hieronta voi tehdä keholle hyvää.

Milloin kannattaa hakeutua koirahierojalle?

 • Jos huomaat, että koira liikkuu oudosti, esimerkiksi pompauttaa takajalkaa, laukassa tulee “pupuloikkaa” tai liike poikkeaa jotenkin normaalista
 • Koiran keho on vinossa tai se ei istu tai makaa suorassa
 • Tunnet omaan käteen lihajumeja
 • Koira on liukastunut ja epäilet, että sillä saattaa olla jumeja
 • Muutaman kerran vuodessa tarkistamaan, että kaikki on hyvin. Esimerkiksi hyvä ajankohta on lumien sulaessa, jottei liukasteluista ole jäänyt kehoon jumeja tai syksyllä, kun kesällä on riehuttu ulkona ja uitu paljon.

Varaa aika koirahierojalle

Tilaa uutiskirjeemme!

* pakollinen tieto

Eläinpalvelu Rantakangas käyttää tietojasi vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rastittamalla oheisen ruudun ymmärrät ja hyväksyt, että tallennamme tietosi.

Voit milloin vain perua hyväksyntäsi ja uutiskirjeen klikkaamalla viestien lopussa olevaa linkkiä tai lähettämällä meille sähköpostia laura@elainpalvelurantakangas.com. Emme lähetä sen jälkeen sinulle enää uutiskirjettä.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.