Eläinpalvelu Rantakangas

Koirat

Koirahierontaa, koirakursseja ja yksityiskäyntejä

Toimintamme keskittyy pääasiassa koiriin. Pyrimme tarjoamaan monipuolisia palveluita niiden hyvinvoinnin ja koulutuksen parissa. Jokainen koira sekä omistaja kohdataan yksilönä. Jokainen koira on erilainen ja opettaa aina jotain uutta. Tiedostamme, että samat asiat eivät toimi jokaisella, joten suunnitelmien muuttaminen lennosta ja erilaisten asioiden kokeileminen, jotta löydämme sopivan ratkaisun, kuuluu vahvasti työhömme. 

Koiran rodulla, iällä tai sukupuolella ei ole väliä. Jokainen on tervetullut koulutuksiin sekä hierontaan. Meille ovat tervetulleita rescuet, kodinvaihtajat, arat ja epävarmat, innokkaat, äänekkäät ja häiriöherkät ja kaikki siltä väliltä ja ympäriltä. Tiloissa on mahdollista käyttää sermejä näköesteenä ja tarvittaessa pääsee kokonaan erilliseen tilaan, jolloin harjoitellaan asteittain sieltä häiriöön siirtymistä. 

Voit varata ajan helposti sähköpostilla laura@elainpalvelurantakangas.com tai sivun alalaidassa olevan ajanvarausjärjestelmän kautta. Mikäli herää kysymyksiä, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Koirakoulu seinäjoki

Miksi koulutetaan?

Kouluttaminen on oiva tapa muokata käyttäytymistä. Kouluttaminen tutkittuun tietoon pohjautuvilla metodeilla on todettu nopeuttavan oppimista ja lisäävän eläimen hyvinvointia. Positiivisella vahvistamisella kouluttaminen on myös hyvä ja helppo keino virikkeistää eläintä. Tällöin eläin toteuttaa käytöksiä saadakseen ruuan tai muun tavoittelemisen arvoisen palkkion. 

Eläimelle on kannattavampaa kertoa, mitä haluamme sen tekevän, kuin kieltää kaikki muu. Voit verrata sitä tilanteeseen, jossa toimit autonkuljettajana ja matkustaja ei suostu kertomaan määränpäätä. Joudut kysymään jokaisen risteyksen kohdalla ja yleensä vastaus on ei. Turhaudut huomattavasti tilanteeseen. Mikäli matkustaja kuitenkin kertoo heti määränpään, on sinne pääseminen helpompaa ja stressittömämpää teille molemmille. 

Mikäli kouluttaminen ei etene, on syytä tutkia, onko eläimellä kipuja. Monissa tilanteissa kipu on myös hyvä poissulkea pois ennen kouluttamisen aloittamista. 

Milloin ei hierota?

  • Jos koiralla on akuutti sairaus kuten esimerkiksi kuume tai ripuli. Tällöin on hyvä pitää vielä muutama päivä koira seurannassa ennen hierontaa
  • Jos on infektio, jonka on aiheuttanut virus, bakteeri tai sieni kuten kennelyskä, märkivä haava, hotspot tai ihottuma
  • Epilepsia
  • Pahanlaatuiset kasvainsairaudet, syöpä
  • Sydänsairaudet mm. sydämen vajaatoiminta
  • Lääkityksen vaativat sairaudet, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta, Addisonin ja Cushingin oireyhtymä sekä diabetes
  • Juoksut sekä tiineys
  • Traumat akuuttivaiheessa kuten lihasrevähdykset, jännevammat, avohaavat sekä murtumat

Mikäli eläinlääkäri suosittelee koirahierontaa, on se mahdollista. Kysythän asiasta aina omalta eläinlääkäriltäsi. Hieroja ei voi diagnosoida koiraasi. Esimerkiksi epilepsian lääkityksen ollessa kunnossa, kevyt hieronta voi tehdä keholle hyvää.

koirahieronta

Mitä koirahieronnassa tapahtuu?

Ennen ensimmäistä koirahieronta käyntiä, omistaja saa täytettäväksi esitietolomakkeen, joka käydään yhdessä läpi käynnin alussa. Lomakkeessa käydään läpi esimerkiksi se, että ei ole mitään esteitä hieronnalle.

Käynnillä katsotaan koiran liikkeet, palpoidaan se eli käydään lihakset, nivelet ja muut rakenteet käsin läpi ja katsotaan tuntuuko jotakin poikkeavaa. Tämän jälkeen ollaan valmiita aloittamaan itse hieronta. Jos koiraa ei ole ikinä hierottu, voi ensimmäinen kerta olla koirayksilöstä riippuen vain totuttamista käsittelyyn. Käynnillä ei hierota ikinä ketään väkisin! Jos koira ei halua tulla hierotuksi, voimme harjoitella koskettamista mukavaksi tai tehdä muuta, joka edesauttaa seuraavan kerran hieronnan onnistumiseen. Näin saamme myös hieronnasta hyödyn irti parhaiten, kun koira osaa itse rentoutua tilanteessa ja oppii jopa nauttimaan hieronnasta.

Seuraava koirahierontakäynti varataan yleensä käynnin lopuksi, jotta se ei pääse unohtumaan. Hierontakortin avulla voi kerätä alennuksia hieronnoista!

Koirahierontakortti

Hieronnalla on monia positiivisia vaikutuksia keholle, kuten loukkaantumisten ehkäisy, palautumisen nopeuttaminen, lihaskireyksien poistaminen, kuntouttaminen ja kivun lievitys sekä hyvänolon tuottaminen. Suurimmalle osalle koirista hieronta on tarpeellinen osa hyvinvointia. Hieronnan avulla mm. kuona-aineet lähtevät liikkeelle, verenkierto vilkastuu, lihaksen elastisuus ja kimmoisuus kasvaa sekä imunestekierto vilkastuu.

Hierontakortin avulla tuet koirasi lihashuoltoa ja saat hieman alennusta. Käymällä hieronnoissa, saat jokaisesta käynnistä leiman. Aina kortin viidennestä kerrasta saat alennusta -5% sekä kymmenennestä kerrasta -10 %. Kannattaa siis napata kortti mukaan!

Varaa aika yksityiskäynnille tai koirahierontaan toimitiloihimme

Mikäli haluat varata kotikäynnin, onnistuu se sähköpostitse laura@elainpalvelurantakangas.com