Eläinpalvelu Rantakangas

Hevospalvelut

Hevospalveluihin sisältyy sekä istuntaopetusta että hevoskoulutusta

Istuntaopetus CwC

Coaching with Connection istuntaopetuksessa keskitytään kolmeen aihealueeseen; tietoisuuteen, tunteeseen ja tekniikkan.

Meidän tulee olla tietoisia kehostamme, jotta voimme korjata virheitä. Esimerkiksi niinkin yksinkertainen asia kuin hengittäminen usein unohtuu, jolloin hengittämättömyys myös vaikuttaa hevoseen. 

Teknisesti oikein ratsastettuna hevonen kuin automaattisesti asettuu biomekaanisesti oikeaan asentoon ja sen on helpompi liikkua. Tekniikka ei vaadi erilaisia apuvälineitä kuten martingaaleja tai kovia kuolaimia. 

Tunteita opetellaan myös. Joillekin esimerkiksi tippuminen hevosen selästä saattaa aiheuttaa pelkoreaktion, vaikkei mitään suurta olisikaan tapahtumassa. 

Olen suorittanut hyväksytysti Katariina Alongin järjestämän istuntaopettajakoulutuksen vuonna 2020, sekä minut löytää myös istuntaopettajalistalta. Koulutuksessa keskityttiin jokaiseen kolmesta osa-alueesta sekä harjoiteltiin niin teoriaa kuin käytäntöä.

Coaching with connection istuntaopetus
hevospalvelut

Hevoskoulutus

Koulutan myös hevosia palkkioiden avulla. Tämä on tutkitustikin tehokkain keino oppia! Olen opiskellut erityisesti esimerkiksi traileriin menoa ja sen ongelmatilanteita, ratsun koulutusta satulaan sekä muihin varusteisiin (huom, en ole ratsuttaja) sekä erilaisia totuttamista vaativia asioita. 

Myös hevosten koulutuksessa edetään aina jokaisen yksilön tason mukaan. 

Hevosten kanssa niin kouluttaessa kuin opettaessa istuntaa pidetään huoli aina turvallisuudesta. Tähän voimme vaikuttaa myös esimerkiksi siten, ettei koulutuksessa käytetä väkivaltaa tai pakkokeinoja, kuten hevosen vetämistä traileriin tai pakottamista esimerkiksi jännittävän kohteen luokse. Väkivalta ei muutoinkaan kuulu toimintaperiaatteisiimme missään tilanteessa!

Huomioithan, että hevonen on aina omistajansa vastuulla koulutustilanteessa sekä istuntaopetuksessa.